Moezel Metz Koblenz 8 dagen per trein

8 dagen
niveau
trein
fietsvakanties
individuele reizen
vanaf € 787,00
Reis PDF boek nu

Proeven van de Mosel, de mooiste plaatsen tussen Metz en Koblenz

 
 
Per trein reis u snel en comfortabel naar Metz in Frankrijk , het startpunt van een fietsreis lang de Moselradweg. Een prachtige fietsreis door het bekendste wijngebied van Duitsland. De opmerking "het is dichtbij, maar het lijkt of je ver weg bent" is hier zeker op zijn plaats.
 
Neem de tijd om de lieflijke Moezel-streek te verkennen vanaf Metz tot in Koblenz, waar Moezel en Rijn samenvloeien. De heuvels langs de rivier zijn bedekt met wijnstokken waaraan de druiven stoven in de zon en rijpen tot de oogst in oktober. Wie heeft nog niet de heerlijke wijnen geproefd die uit dit gebied komen?
 
Toch is deze fietsreis niet alleen een aanrader voor wijnliefhebbers. Het glooiende landschap met haar begroeide heuvels, doorsneden door de meanderende rivier, nodigt een ieder uit tot een ontdekkingstocht per fiets. Misschien wilt u de omgeving ook eens vanaf het water bekijken? Dan kunt u vanuit diverse plaatsen een boottochtje maken.
 
Vanuit Metz, prachtig gelegen aan de Moezel, in het noordoosten van Frankrijk start de route over het nieuwe fietspad: Véloroute Charles de Téméraire naar het drielandenpunt Duitland/Luxemburg en Frankrijk. Onderweg kunt u in gezellige plaatsjes als Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach en Cochem heerlijk lunchen onder het genot van een glaasje wijn. Dat wordt compleet genieten!
Vanuit Koblenz reis u weer snel en comfortabel naar elk Nederlands of Belgisch station.
 
Deze reis is ook beschikbaar met trein
 
 
 

van dag tot dag

dag 1
Elk Nederlands of Belgisch station-Metz, aankomst per trein. Mogelijkheid tot het bezoeken van het centrum van Metz. Overnachting in 4-sterren hotel in Metz.
dag 2
Metz-Perl (ca. 65 km/5,5 uur). Vanuit Metz over het nieuwe fietspad "Véloroute Charles de Téméraire" tot het drielandenpunt van Duitsland/Luxemburg en Frankrijk. Verder naar Perl gelegen aan de Moselpromenade. De route kan ingekort worden door het traject Metz-Thionville (ca. 28 km)per trein af te leggen. In dat laatste geval is uw dagroute slechts 37 km lang.
dag 3
Perl-Trier (ca. 42 km/4 uur). Via het kasteel van Thorn met zijn historische toren naar Grevenmacher met zijn vlindertuin. Via Oberbillig en Konz naar Trier. Boottocht (ca. 1 uur) vanuit Trier (inclusief).
dag 4
Trier-Trittenheim (ca. 40 km/4 uur). Via Schweich en Longuich, met de restanten van de romeinse burcht Villa Urbana, naar Trittenheim. Idyllisch gelegen door talrijke wijngaarden. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Laurentiuskapelle.
dag 5
Trittenheim-Traben Trarbach (ca. 53 km/5 uur). Met de slingerende Moezel aan uw zijde fietst u door schilderachtige wijnbergen naar Bernkastel-Kues. Al fietsend ziet u Burg Landshut aan de rechterzijde en de mooie vakwerkhuizen van Kues. Na een bezoekje aan het Wijnmuseum verder naar Traben-Trarbach.
dag 6
Traben Trarbach-Cochem (ca. 59 km/5 uur). Door het wijnbouwgebied van Zell am Mosel naar Bullay en Bremm. Bremm ligt aan de voet van de steilste wijnberg van Europa, de Calmonts. Verder via Beilstein naar Cochem.
dag 7
Cochem-Koblenz (ca. 49 km/4,5 uur). Na een bezoek aan de Reichsburg verder naar Klotten en Treis-Karden. Via Moselkern met zijn Burg Eltz naar Hatzenport en vervolgens via Kobern-Gondort naar Koblenz.
dag 8
Koblenz-verlenging of terugreis per trein naar elk Nederlands of Belgisch station.

details

route: overwegend vlak met soms lichte stijgingen. Per fietsdag wordt ca. 42-60 km afgelegd. De route voert grotendeels over rustige weggetjes direct langs de rivier.
 
accommodatie: prima 3- en 4-sterren hotels. Alle kamers hebben bad of douche en toilet. De verzorging is naar keuze op basis van logies en ontbijt of halfpension. Verlengen is mogelijk in Trier en Koblenz.

minimum aantal reizigers: 1
 
aankomst elke vrijdag en zaterdag van 31 mei t/m 14 september
  
Deze reis is gemakkelijk uit te breiden met extra overnachtingen. Bij het boeken van extra overnachtingen helpen we u graag, u kunt deze opgeven in het hokje opmerkingen , of telefonisch bij boeking doorgeven tel nr.: 040-203 03 20 of per mail info@aktivatours.nl
                  
verlenging (per persoon) 2-pk l/o toeslag 1-pk
Trier € 64,- € 29,-
Koblenz € 61,- € 29,-

 inclusief
* treinticket elk Nederlands of Belgisch station-Metz/Koblenz-elk Nederlands of Belgisch station
* 7 overnachtingen in hotels (2-persoonskamer met bad of douche en toilet) logies/ontbijt
* rondvaart door Trier 1 uur
* bagagevervoer van hotel naar hotel
* gebruik dubbele fietstas
* gedetailleerde fietskaart en Nederlandse routebeschrijving
* entree Reichsburg Cochem
 
exclusief
* overige maaltijden
* toeslag halfpension € 189,-
* toeslag 1-persoonskamer € 194,-
* zitplaatsreservering € 25,- 
* huurfiets met (naar keuze) 7 of 21 versnellingen € 68,-
* huur elektrische fiets met fietstas (inclusief pech onderweg service)  € 150,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering
* reserveringskosten
 
kinderkorting: t/m 5 jaar gratis, 6 t/m 11 jaar 50%, vanaf 12 jaar  25% korting (max. 1 kind op de kamer bij twee volbetalende reizigers)

overige kenmerken

boek nu
To Top