NormandiŽ 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 559,00
Reis PDF boek nu

Fietsen bij de†invasiestranden

NormandiŽ wordt altijd direct in verband gebracht met D-day: 6 juni 1944. De fietsroutes gaan zelfs langs Omaha Beach, het beroemdste invasiestrand. De Normandische kust is grillig en lieflijk tegelijk,†met in het achterland vele stille oude dorpjes omgeven door bossen en akkers. De mooie routes gaan langs kastelen†en door havenstadjes, waar een glaasje cider op een terrasje altijd smaakt.†De route gaat†ook†langs de militaire verdedigingswerken Batterie Allemande. Via het Canal de Caen†en de mobiele militaire Pegasusbridge fietst u†langs de zandstranden van Quistreham en Colleville-Montgomery.
Natuurlijk komt u†ook in†het middeleeuwse stadje Bayeux, bekend†om de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame en om haar 70 meter lange "tapijt van Bayeux"†dat het verhaal van de slag bij Hastings vertelt. De "Route des Moulins" leidt u langs typische oude watermolens en statige landhuizen.†In het karakteristieke†golvende landschap†van het Pays díAuge vindt u†sfeervolle dorpjes, vaak in vakwerkstijl, opmerkelijk voor Frankrijk. Vele appelboomgaarden leveren de grondstoffen voor de beroemde Normandische cider.
Bijzonder mooi†is de route naar Mont St.-Michel. Al van verre ziet u dit ĎWereldwonder van het Westení verrijzen. De baai is majestueus, de enorme abdij zo mogelijk nog meer. Even weg van de kust fietsen we langs authentieke boerderijtjes, waar u camembert kunt proeven. Wat een veelzijdige reis!

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Caen per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (ca. 610 km), vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.
dag 2
Fietstocht in de Pays díAuge (ca 37 of 49 km/4 of 5 uur). We beginnen met een stevige tocht door het heuvellandschap van Pays díAuge. Kastelen, landhuizen en oude vakwerkboerderijen worden gescheiden door appelboomgaarden. Een pauze hier is niet alleen leuk, maar ook lekker wanneer u wat streekproducten proeft. Denk hierbij aan cider, calvados en camembert. De route start in het schilderachtige dorp Beuvron-en-Auge. Er is hier volop horeca aanwezig, maar ook leuke winkeltjes en galeries. In Bonnebosq wacht de bus op u, maar voor fietsliefhebbers die een klimmetje niet schuwen, kan de tocht met 14 km verlengd worden tot in Beuvron-en-Auge.

Alternatief: Caen (ca. 11 km). Voor wie de reis wat rustiger wil beginnen, hebben we een nieuwe route door Caen uitgezet. De route voert u o.a. langs het indrukwekkende museum Le Mťmorial en het kasteel Le Ducal, waarvan de bouw werd gestart door Willem de Veroveraar.


dag 3
Mont St.-Michel - Pontorson (ca. 30 of 39 km/3 of 4 uur).
Vanuit het charmante dorpje Ducey fietst u over fietspaden en rustige weggetjes naar Mont St.-Michel. Al van verre doemt dit wereldberoemde eilandje met haar enorme abdij op. Mont St.-Michel is niet met de fiets te bereiken, maar u kunt wel uw fiets stallen in het bezoekerscentrum om vervolgens te voet of met de lokale bus dit eiland bezoeken. Neemt u uitgebreid de tijd om Mont St.-Michel te bezoeken, om daarna in de bus te stappen terug naar het hotel. Wilt u graag nog extra kilometers maken, dan fietst u verder naar de levendige stad Pontorson.

dag 4
Invasiestranden (ca. 32 km/ca. 3 uur). Deze tocht staat in het teken van D-day, de landing in NormandiŽ op 6-6-1944. Het luidde het begin van de bevrijding van het Europese vaste land in. Langs diverse punten die ons aan de invasie herinneren, waaronder de invasiestranden en het verdedigingswerk Batterie Allemande. Ook liggen er een paar prachtige kastelen op de route. We eindigen in de historische binnenstad van Bayeux.

dag 5
Caen-Colleville/Montgomery (ca. 32 of 57 km/ca. 3 of 6 uur). Mooie route langs le Canal de Caen en de mobiele militaire Pegasusbridge, verder langs de zandstranden van Ouistreham en Sword Beach, het meest oostelijke Britse invasiestrand.
dag 6
Caen - Cabourg (ca. 40 of 56 km/ ca. 4 of 6 uur). Last but not least maken we een tocht naar de badplaats Cabourg, aan de CŰte Fleurie. Deze route gaat door het binnenland, langs het kanaal van Caen en een stukje langs de kust.

dag 7
Caen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

details

route: vlak tot glooiend. Per fietsdag wordt ca. 30-40 km afgelegd (uit te breiden tot 57 km).
groep: minimaal 20
Brit Hotel Caen Nord - MťmorialHet hotel is begin van 2018 volledig gerenoveerd. Het ligt in het Noorden van Caen, op 10 minuten lopen van het Mťmorial museum en op 3 km van het centrum. Op ca. 20 km van het hotel vindt u enkele van de beroemdste D-Day stranden, Bayeux ligt op ca. 35 km en Honfleur op ca. 65 km
faciliteiten: †receptie, bar, restaurant, terras en gratis wifi.
kamers: 2-persoonskamers met eigen bad of†douche en toilet, gratis wifi, koffie- en theefaciliteiten† en tv.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangen diner in het hotel
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Caen v.v. per Comfort Class bus
* 6 overnachtingen in 2- persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension) (bij singlereis incl 1- persoonskamer bad of douche en toilet)
* meefietsende reisleiding
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes en GPS-tracks
* afscheidskoffietafel
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
exclusief:
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* toeslag 1- persoonskamer†Ä 90,-†
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur E-Bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50 e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 32,50 (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting Ä 2,10 pp†en excl. parkeerplaats Ä 10,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 55,- (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting Ä 2,10 pp†en excl. parkeerplaats Ä 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top