NormandiŽ & Seine 7 dagen

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
groepsreizen
vanaf € 499,00
Reis PDF boek nu

Fietsen in NormandiŽ langs de Seine

Een verrassende, nieuwe fietsvakantie door NormandiŽ. Een die de kust nůg meer combineert met het karakteristieke achterland ťn de slingerende Seine. Tijdens nieuw uitgezette routes genieten we van mooie zandstranden, grillige kliffen, dichte bossen, het groene dal van de Seine, oude abdijen en romaanse kunstwerken. Twee routes eindigen in pittoreske havenstadjes waar in de restaurants de overheerlijke specialiteiten uit de zee geserveerd worden. Onze vakantieplaats is Rouen, de oude hoofdstad van NormandiŽ, waar in de oude straatjes en op elk plein nog de sfeer van de middeleeuwen hangt.†

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Rouen per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.
dag 2
ForÍt de Roumare (ca. 40 km/ca. 3 uur)
Een uitstekend begin voor een eerste kennismaking met onze vakantiestreek. Deze route start en eindigt bij ons hotel. Door de bosrijke omgeving van Rouen en langs de Seine is het heerlijk ontspannen fietsen. We fietsen onder meer door het ForÍt de Roumare, gelegen in een lus van de rivier. De laatste kilometers gaan door het centrum van Rouen. Hier wanen we ons even in de middeleeuwen; kerken, levendige pleinen en natuurlijk de beroemde Grote Klok.


dag 3
St. Pierre le Viger - Dieppe (ca. 37 of 45 km/ca. 3 of 4 uur)
We volgen de ĎRoute Velo du Liní. Over rustige wegen door uitgestrekte velden vol met vlas, de basis voor linnen, fietsen we door slaperige dorpjes naar Dieppe. Hier kunt u na het fietsen fijn ontspannen aan het strand of op een terrasje aan de mooie boulevard. Wie liever wat over de historie van Dieppe te weten komt, kan in het 15e-eeuwse kasteel een maritiem museum bezoeken. Onderweg kunt u na ca. 37 km in Offranville in de bus stappen, om per bus het laatste stukje naar Dieppe af te leggen.

dag 4
Forges-les-Eaux - Dieppe (ca. 55 km/ca. 5 uur)
We starten in de stad van ijzer en water. In de middeleeuwen kwamen de koningen hier baden in het ijzerrijke water. Over een voormalig spoortraject fietsen we door de streek les Pays des Bray. In de 19e eeuw liep hier het spoor tussen Parijs en Londen. Onderweg zien we langs de route nog de oude stations en seinposten die herinneren aan deze tijd.

dag 5
La Bouille - JumiŤges - Caudebec en Caux (ca. 52 km/ca. 5 uur)
We starten nabij het charmante dorpje La Bouille, in het dal van de Seine. Hier zetten vele schilders hun ezel neer om het landschap te schilderen zoals de impressionisten deden in de 19e eeuw. Bij Mesnil JumiŤges steken we met een veerpont de Seine over naar de Abbaye de JumiŤges. Beleef de roerige middeleeuwen als u tussen de imposante ruÔnes van deze abdij rondwandelt. De tocht eindigt bij de nieuwe kade van Caudebec-en-Caux.

dag 6
St. Aubin sir Quillebeuf - Honfleur (ca. 35 km/ca. 3 uur)
We fietsen door het door Nederlanders gecreŽerde polderlandschap ĎLe Marais Vernierí. Hier wordt het landschap gedomineerd door greppels, groeven, sloten en een enkel kanaal. Onderweg passeren we karakteristieke boerderijen met rieten daken. Bij de Seine aangekomen zien we de grote brug ĎPont de Normandieí en zijn we vlak bij Honfleur. We bezoeken deze schilderachtige havenstad met haar smalle steegjes, historische huizen en de St. Catherine Kerk, de grootste, geheel houten kerk van Frankrijk. Op een terrasje aan de haven is het bij mooi weer heerlijk toeven.

dag 7
Rouen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

details

route: vlak tot glooiend. Per fietsdag wordt ca. 35-52 km afgelegd.
groep: minimaal 20

Hotel Le Pavillon de Rouen***
ligging: Dit 3-sterren hotel ligt even buiten Rouen, in de nabijheid van het kasteel van wielrenner Jacques Anquetil.
faciliteiten: Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar, terras en gratis wifi.
kamers: De eenvoudige, maar nette kamers zijn voorzien van bad en/of douche en toilet.
maaltijden: ontbijtbuffet en 3-gangen diner in het hotel
inclusief:
* Nederland (50 opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Rouen v.v. per Comfort Class bus
* 6 overnachtingen in 2- persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension)
* meefietsende reisleiding
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes
* afscheidskoffietafel
extra:
* meenemen eigen toerfiets of E-Bike is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen
exclusief:
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* toeslag 1- persoonskamer†Ä 100,-
* huur toerfiets Ä 60,-
* huur E-Bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50, e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 32,50 (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting Ä 2,10 pp†en excl. parkeerplaats Ä 10,-)
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 55,- (incl. ontbijt, excl. toeristenbelasting Ä 2,10 pp†en excl. parkeerplaats Ä 10,-)
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten

overige kenmerken

boek nu
To Top