NormandiŽ 7 dagen singlereis

7 dagen
niveau
bus
fietsvakanties
singlereizen
groepsreizen
vanaf € 779,00
Reis PDF boek nu

Fietsen bij de†invasiestranden

NormandiŽ wordt altijd direct in verband gebracht met D-day: 6 juni 1944. De fietsroutes gaan zelfs langs Omaha Beach, het beroemdste invasiestrand. De Normandische kust is grillig en lieflijk tegelijk,†met in het achterland vele stille oude dorpjes omgeven door bossen en akkers. De mooie routes gaan langs kastelen†en door havenstadjes, waar een glaasje cider op een terrasje altijd smaakt.†De route gaat†ook†langs de militaire verdedigingswerken Batterie Allemande. Via het Canal de Caen†en de mobiele militaire Pegasusbridge fietst u†langs de zandstranden van Quistreham en Colleville-Montgomery.
Natuurlijk komt u†ook in†het middeleeuwse stadje Bayeux, bekend†om de indrukwekkende kathedraal Notre-Dame en om haar 70 meter lange "tapijt van Bayeux"†dat het verhaal van de slag bij Hastings vertelt. De "Route des Moulins" leidt u langs typische oude watermolens en statige landhuizen.†In het karakteristieke†golvende landschap†van het Pays díAuge vindt u†sfeervolle dorpjes, vaak in vakwerkstijl, opmerkelijk voor Frankrijk. Vele appelboomgaarden leveren de grondstoffen voor de beroemde Normandische cider.

van dag tot dag

dag 1
Nederland (50 opstapplaatsen)-Caen per Comfort Class bus via wisselpunt Asten (ca. 610 km), vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.
dag 2
Caen-Ouistreham-Colleville Montgomery-Caen (ca. 48 km/4 uur). De tocht start bij ons hotel. Al snel fietst u voorbij de Pegasusbridge, de eerste brug op Frans grondgebied die door de geallieerde troepen op spectaculaire wijze ingenomen werd. Beklimt u even verderop de uitkijktoren voor een prachtig uitzicht over de kust? Langs stranden, de boulevard van Ouistreham en een Brits oorlogskerkhof gaat het verder naar Colleville Montgomery en Caen.
dag 3
Caen-Escoville-Cabourg-Pťgasus-Caen (ca. 37, 55 of 69 km/3,5, 4 of 5 uur). We maken een tocht door het binnenland, langs het kanaal van Caen en een stukje langs de kust. We stappen zeker even van de fiets in Cabourg, een badplaats aan de CŰte Fleurie (bloemenkust). Rijke Parisiens bouwden hier fraaie buitenhuizen om in de zomer het drukke stadsgewoel te ontvluchten en te genieten van het milde weer.
dag 4
Pays díAuge (ca. 37 km/3 uur) Een stevige tocht door het heuvellandschap van Pays díAuge. Hier worden kastelen, landhuizen en oude vakwerkboerderijen gescheiden door appelboomgaarden. Een pauze hier is niet alleen leuk, maar ook lekker wanneer u wat streekproducten proeft. Denk hierbij aan cider, calvados en camembert. De route start in het schilderachtige dorp Beuvron-en-Auge. Er is hier volop horeca aanwezig, maar ook leuke winkeltjes en galeries. Voor de fietsliefhebbers die van een uitdaging houden, wacht er na Bonnebosq een klimmetje. De route eindigt in Beuvron-en-Auge.
dag 5
Ducey-Mont St.-Michel-Pontorson (ca. 30 of 39 km/3-4 uur). Vanuit het charmante dorpje Ducey fietsen we over fietspaden en rustige weggetjes naar Mont St.-Michel. Al van verre doemt dit wereldberoemde eilandje met haar enorme abdij op. Mont St.-Michel is niet met de fiets te bereiken, maar u kunt wel uw fiets stallen in het bezoekerscentrum om vervolgens te voet of met de lokale bus dit eiland te bezoeken. Neemt u uitgebreid de tijd om de Mont St.-Michel te bezoeken, om daarna in onze Kras-bus te stappen terug naar het hotel? Of wilt u graag nog extra kilometers maken? Dan fietst u verder naar het dorp Pontorson.
dag 6
Invasiestranden (ca. 32 km/3 uur ) Deze tocht staat in het teken van D-day, de landing in NormandiŽ op 6-6-1944. Het luidde het begin van de bevrijding van het Europese vaste land in. We passeren diverse punten die ons aan de invasie herinneren, waaronder de invasiestranden en het verdedigingswerk Batterie Allemande. Ook ligt er een prachtig kasteel op de route. We eindigen in de historische binnenstad van Bayeux. Op de route naar Bayeux bestaat de mogelijkheid om een heuvelige verlenging van 20 km te fietsen naar het indrukwekkende Omaha Beach.
dag 7
Caen-Nederland per Comfort Class bus via wisselpunt Asten, vertrek ochtend, aankomst vroeg in de avond.

details

route: vlak tot glooiend. Per fietsdag wordt ca. 32-57 km afgelegd.
groep: minimaal 20/maximaal 40 reizigers

Brit Hotel Caen Nord - Mťmorial

Ligging

Het hotel ligt in het Noorden van Caen, op 10 minuten lopen van het Mťmorial museum en op 3 km van het centrum. Op ca. 20 km van het hotel vindt u enkele van de beroemdste D-Day stranden, Bayeux ligt op ca. 35 km en Honfleur op ca. 65 km.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, terras en gratis wifi.

Kamer

Het hotel beschikt over een receptie, bar, restaurant, terras en gratis wifi.

Maaltijden
ontbijt en diner in het hotel
inclusief:
* Nederland (50†opstapplaatsen, klik hier voor schema)-Caen v.v. per Comfort Class bus
* 6 overnachtingen in 1- persoonskamer met bad of douche en toilet (halfpension)
* meefietsende reisleiding
* lokale transfers per bus
* uitgebreide fietsroutes en GPS-tracks
* afscheidskoffietafel
exclusief:
* overige maaltijden (overdag onderweg)
* huur Gazelle toerfiets Ä 60,-
* huur E-bike Ä 95,-
* meenemen eigen fiets Ä 10,-
* fietsverzekering voor de huurfiets, zonder eigen risico, per reis Ä 12,50 e-bike Ä 17,50
* overnachting in een 2-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 33,75†(incl. ontbijt) parkeerplaats Ä 10,-
* overnachting†in een 1-pers. kamer in Best Western Nobis hotel in Asten voorafgaand aan†de reis Ä 55,- (incl. ontbijt ) parkeerplaats Ä 10,-
* bijdrage Calamiteitenfonds
* reis- en annuleringsverzekering†
* reserveringskosten
extra:
* meenemen eigen toerfiets†is mogelijk.†Kijk <hier> voor de voorwaarden en informatie mbt huurfietsen

overige kenmerken

boek nu
To Top